Новоучредената компания Комет Интернешънъл Холдинг ЛТД планира да придобие българската частна

...
Новоучредената компания Комет Интернешънъл Холдинг ЛТД планира да придобие българската частна
Коментари Харесай

Голяма сделка на българския фармацевтичен пазар

Новоучредената компания   " Комет Интернешънъл Холдинг " ЛТД възнамерява да придобие българската частна профилирана договорна изследователска организация " Комак Медикал " ООД. Това излиза наяве от постъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) известие за идна централизация.

В резултат на договорката, купувачът ще реализира едноличен надзор върху " Комак Медикал " ООД и неговите дъщерни сдружения в България и чужбина.

" Комет Интернешънъл " е новоучредено сдружение, основано за задачите на реализиране на нотифицираната договорка. Компанията се има от капиталовия фонд " Едж Кап Партнърс I " Усалдусфонд, основан като сдружение с лимитирана отговорност на сътрудниците според законодателството на Естония. Понастоящем, нито придобиващото сдружение, нито фонда правят каквато и да е комерсиална активност в България или където и да е по света.
 Разходите за произвеждане на парацетамол сe усилиха с близо 300% в Румъния: ще спре ли страната да прави медикаменти?
Паника във фармацевтичния бранш на Румъния: ще спре ли страната да създава медикаменти?

Фармацевтичните компании желаят помощ от управляващите

" Комак Медикал " ООД и неговите дъщерни сдружения са профилирани в даването на услуги като договорна изследователска организация (ДИО), която спомага на интернационалните фармацевтични компании и други интернационалните компании, с всички действия и услуги по образуване, осъществяване и мониторинг на клинични изпитвания в България и района. Компанията управлява клинични проучвателен центрове и предлага необятен набор от услуги за създаване на медикаменти от ранна до късна фаза. " Комак Медикал " ООД има повече от 300 чиновници, работещи в 28 европейски страни, Съединени американски щати и Канада. 

Предстои КЗК да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка.
 Снимка 614878
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР